Lood wordt al eeuwenlang gebruikt om een waterdichte verbinding te krijgen!

Bijvoorbeeld bij nokken, onder vensterbanken en voor hoekkepers. De hoge buigzaamheid maakt lood geschikt om bij woningbouw kieren te dichten (loodslab). Van deze eigenschap wordt ook gebruikgemaakt in ramen van glas en lood, waarbij het stukje glas in een loden vatting opgesloten zit en de loodstrippen aan elkaar gesoldeerd worden.

Strakke lijnen, weelderige rondingen, minutieuze detailleringen of grote gebaren. Alles is mogelijk met lood of zink.

Lood-, zink- en koperwerk

Van Heumen Installatietechniek is allround specialist in het vervaardigen van dakafwerking in zink, koper, aluminium en RVS. Dakonderdelen zoals goten, daklijsten, zijwangen, felsbanen en gootbeugels worden door ons op maat gemaakt en geïnstalleerd. Ook in solide, duurzame, weerbestendige en kwalitatief hoogstaande dakbedekking voor platte daken zijn wij de specialist. 

Bij ons bieden wij passend maatwerk voor al uw dakprojecten. De afmetingen van de metaalplaten zijn tot vier meter uit één stuk. Dit betekent minder naden en een esthetischere uitstraling van het eindresultaat. Wij zien geen beperkingen in jouw wensen en bieden altijd een sluitende oplossing.

Lood wordt gebruikt om een waterdichte verbinding te krijgen bij naden van bijvoorbeeld nokken, onder vensterbanken en voor hoekkepers. De hoge buigzaamheid maakt lood geschikt om bij woningbouw kieren te dichten (loodslab).

Van deze eigenschap wordt ook gebruikgemaakt in ramen van glas en lood, waarbij het stukje glas in een loden vatting opgesloten zit en de loodstrippen aan elkaar gesoldeerd worden. Lood is onmisbaar voor het afwerken van zinkwerk en loodwerk.

Zink verfraait. Zink is een product dat je steeds vaker terug ziet komen bij de afwerking van gebouwen. Zink is niet alleen moderner, maar ook nog mooier geworden.

Met behulp van de hoogwaardige machines wordt het oude handwerk met machinewerk gecombineerd. Dit resulteert in minder lasnaden en een verfijnde afwerking.

Koper behoudt of creëert bij gebouwen de sfeer van vroeger, maar met een verfijndere afwerking. De combinatie handwerk met hoogwaardige machines zorgt ervoor dat bij het koperwerk minder lasnaden te zien is. Een vernieuwde afwerking met een nostalgisch gevoel.