Dakwerk

Het woord zegt het al. Alle werkzaamheden die te maken hebben met je dak. Daklekkage of loszittende dakpannen? Moet een dakraam vervangen worden? Of is een betere dakgoot nodig?

Of zelfs een compleet nieuwe dakbedekking, zoals een kunststof- of epdm-dak. Of wilt u misschien een dakkapel plaatsen voor wat meer ruimte en licht op de zolderverdieping?

Van Heumen Installatietechniek levert zowel kunststof als bitumineuze dakbedekkingen. Bestaande daken kunnen wij isoleren, renoveren en repareren. Daklekkages lossen wij voor u snel en vakkundig op.

Groot onderhoud van het dak is een uitgelezen mogelijkheid om de isolatie van het dak te verbeteren. Een goed geïsoleerd dak levert een flinke energie besparing op en het verbetert het wooncomfort. De meest gebruikte materialen voor platte daken zijn bitumen of kunststof materialen. Platte daken van zink kunnen maar een beperkte grootte hebben. 

Bij ons is alles op het gebied van dakwerk mogelijk: zetwerk, levering en montage. 
Zoals naadloze dakgoten tot een lengte van 3 mtr uit een stuk, hemelwaterafvoeren, deklijsten daken en zijwangen van dakkapellen, vergaarbakken in zink, lood en koper. Het bekleden van schoorstenen met loden loketten en aanbrengen van voeg- en spouwlood, het bijkomend timmerwerk (b.v. het vervangen van rotte en aangetaste houten delen van goten enz.) is voor ons geen probleem. 

Dakgoten
Om problemen te vermijden dient de dakgoot minstens 1 x per jaar te worden schoongemaakt. Verwijder bladeren, vuil en aangroeiing zoals mos. Inspecteer ook de bevestigingsbeugels (loszittend of beschadigd). 

Platte daken
Vooral na de winter dient er een algemene inspectie uitgevoerd te worden en een eventuele beschadigingen moeten zo snel mogelijk worden gerepareerd. De afvoerkolken en afvoerbuizen moeten schoon worden gehouden, de schutlaag en de slabben niet vergeten! Zorg ervoor dat alle delen van het dak bedekt blijven door grind als je een niet UV-bestendige dakafdichting hebt.