Loodgieterwerk

Een loodgieter hield zich vroeger bezig met het werken aan afwatering, buizen, riool etc. Het gieten van lood was een methode om de afwatering waterdicht te maken, vandaar de benaming loodgieter. 

Een loodgieter houdt zich nog steeds bezig met dit soort zaken en installeert waterleidingen voor bijvoorbeeld de badkamer en keuken, sanitair, CV-installaties en riolering. Ook behoort het maken en solderen van allerlei soorten zinkwerk zoals goten en daklijsten tot zijn bezigheden.

Altijd vervelend een lekkende kraan, een toilet die niet meer doorspoelt of een lekkage in je waterafvoer. Hiervoor heb je iemand nodig met kennis van loodgieterwerk die deze onhandigheden met vakkennis oplost. 

Als er een waterleiding is gesprongen draai dan eerst je hoofdkraan dicht! Bel ons dan snel zodat we je kunnen vertellen wat we het beste kunnen doen. Onze loodgieterspoedservice is 24/7 bereikbaar op telefoonnummer: 06 48 75 62 45

Onze loodgieter spoedservice staat altijd, dag en nacht, 7 dagen per week voor u klaar. Ook in het weekend en tijdens feestdagen! 

De volgende spoedgevallen lossen onze ervaren loodgieters direct op: 

  • lekkages door gesprongen leidingen
  • lekkages van daken en dakgoten
  • lekkages door hevige regenval
  • lekkages vanwege bevroren leidingen en kranen
  • lekkages aan riool en afvoer
  • lekkages aan Centrale verwarming (CV)

Verder kunt u onze spoedservice ook bellen voor: 

  • spoed ontstoppen van verstopte afvoeren
  • overstromingen van toiletten en het leegpompen van kruipruimten en kelders
  • het leeghalen en/of repareren van lekkages van kapotte dakgoten

Kortom: wij kunnen vrijwel al je lekkage-problemen in en rond je huis of bedrijf verhelpen. 

Verstopte afvoer 
Het kan zijn dat je soms problemen hebt met de afvoer van bijvoorbeeld een wastafel. Je kunt dit probleem zelf oplossen door de sifon open te draaien en schoon te maken. Je kunt ook de wastafel eens goed doorspoelen met heet water en soda. Als dit niet helpt, kun je het beste contact met ons opnemen opnemen. 

Meerdere verstopte afvoeren tegelijk 
Als er meedere afvoeren verstopt zijn, dan heb je een groter probleem. Waarschijnlijk is dan het riool onder je huis of in de tuin verstopt of heeft de aansluiting op het openbare riool gebreken. 

Om de plek te vinden, moet je het zogenaamde ontstoppingsstuk (laten) opgraven. Dat zit vaak bij de perceelgrens, net op jouw grond of de gemeentegrond. Staat het ontstoppingsstuk vol water, dan zit het probleem in het openbare riool en is het droog, dan zit er waarschijnlijk een verstopping in het riool in of rond je huis. 

In beide situaties zul je het riool moeten laten ontstoppen. Je kunt 24 uur per dag contact opnemen met ons spoed nummer 06 48 75 62 45.
Als het riool veel water krijgt te verwerken krijgt de lucht in het riool minder ruimte en zoekt een uitweg. Maar je wilt deze vieze lucht uiteraard niet in huis hebben! Normaal gesproken verlaat die lucht het riool via een ontluchtingspijp die door het dak naar buiten steekt. Jouw eigen rioolsysteem moet dan wel luchtdicht zijn en dus niet lekken. 

Stank en bubbels 
Steekt er geen ontluchtingspijp uit je dak? Dan kun je problemen krijgen, zoals bubbelende afvoeren of stank. Is je riool niet verstopt, maar hoor je tóch bubbels, dan is er iets met de ontluchting niet in orde. Ook als alle rioolaansluitingen in huis een stankslot hebben en hetriool tóch stinkt, is er sprake van een ontluchtingsprobleem. 

Stank zonder bubbels 
Heb je last van een vieze rioollucht in huis maar bubbelt het riool niet? Dan kan de oorzaak hiervan een slecht werkend of kapot stankslot zijn (bijvoorbeeld een zwanenhals onder een gootsteen). Het riool staat dan direct in een open verbinding met de lucht in huis. Een flinke hoeveelheid water in de betreffende gootsteen, wasbak of put gieten lost het probleem vaak al op. 

Stank in de buurt van dakkapel of dakraam 
Als je een rioollucht ruikt dichtbij het dakraam of dakkapel, dan is de kans groot dat de ontluchtingspijp er vlak naast staat. Als je nu in een wat ouder huis woont, kan die lucht ook uit de regenpijp komen, vooral als het regent. Neem voor het verhelpen van dit probleem contact met ons op.
Ik heb voortdurend last van een vieze rioolstank in huis. Wat nu? 
Door met een rookmachine rook in het riool te blazen kan snel en eenvoudig een breuk in de rioolbuis worden opgespoord. Daar waar een breuk of scheur zit, komt er rook uit de buis. 

Ik heb vochtplekken in mijn huis. Wat kan hiervan de oorzaak zijn? 
Met behulp van camera-inspectie kan de staat waarin het riool verkeert, bekeken worden. Ook kan worden vastgesteld of er ergens een lek zit. 

Mijn riool is regelmatig verstopt. Hoe kan dat? 
Wanneer je regelmatig een verstopping hebt, kan dit wijzen op een verzakt riool, wortelgroei of op een riool dat in plaats van een afschot een tegenschot heeft en hierdoor snel dicht slipt. Met een camera kan worden nagegaan wat de precieze oorzaak is. Dit kan al bij rioolbuizen vanaf 50 mm diameter met camera van 28 mm doorsnede, mits de bochten minimaal 45 graden zijn. 

Ik wil mijn huis verbouwen. Hoe kom ik erachter waar mijn rioolbuis ligt? 
Door gebruik te maken van een zender en een ontvanger is je rioolbuis gemakkelijk op te sporen en in kaart te brengen.

Een verstopping van de afvoer of toilet is erg vervelend. Vooral omdat het vaak gebeurt op een moment dat het echt niet uitkomt. Hier een paar tips, want voorkomen is altijd beter dan genezen! 

Keuken verstoppingen 

  • Gebruik een zeefje in het afvoerputje van de spoelbak. Alles wat in het zeefje blijft hangen, hoort niet in de afvoer thuis en vang je op deze manier gemakkelijk op. In de afvalbak ermee!
  • Giet vet of jus niet in de gootsteen, maar bijvoorbeeld in een leeg yoghurtpak en vervolgens in de afvalbak.
  • Kijk uit met een vloeibare ontstopper: het is een agressief middel en bovendien gevaarlijk voor ogen en handen.
  • Maak vette pannen en borden eerst schoon met een stuk keukenrol voordat je ze afwast.

Toilet verstopping 

  • Gebruik het toilet niet als afvalbak en gooi er dus geen olie, vet, etensresten, verfresten of andere soorten afval in. Het leidt uiteindelijk tot een verstopping én is erg schadelijk voor het milieu.
  • Spoel geen tampons, maandverband of inlegkruisjes door het toilet. Plaats een prullenmandje in het toilet zodat ook gasten niet in de verleiding komt het door te spoelen.
  • Hangt er een toiletverfrisser in uw wc-pot? Kijk daarmee uit want als de verfrisser per ongeluk losschiet en wordt doorgespoeld heb je beina geheid een forse verstopping.

Badkamer verstopping 

  • Verwijder na elke douchebeurt de haren uit het putje.
  • Maak regelmatig het afvoerputje schoon. Dit kan gemakkelijk door met de douchekop met een harde straal de afvoer door te spoelen.

Wastafel verstopping

  • Haal haren, zeep- en tandpastaresten iedere dag uit het afvoerputje
  • Als het water niet meer goed weglooptl, maak dan de sifon eens goed schoon. Ook als je een wastafel weinig of nooit gebruikt is het verstandig om er af en toe flink wat water in weg te spoelen. Zo heeft vuil geen kans om aan te koeken.
  • Als je in een wat ouder huis woont is het handig om de wasttafel/spoelbak één keer per maand met heet water en soda te vullen en daarna de stop eruit te trekken. Hiermee voorkom je een verstopping.

Straatkolk/putje verstopping

  • Heb je een straatkolk voor of achter het huis? Een jaarlijkse schoonmaakbeurt in het begin van de winter is dan vaak voldoende om een verstopping te voorkomen. Alle herfstbladeren worden hiermee weggehaald. Je kunt ook - preventief - een stuk kippegaas onder de spijlen van de kolk aanbrengen.
  • Als je ook putjes in je stoep hebt, leeg dan op tijd het emmertje. Het emmertje zorgt ervoor dat er geen zand en vuil in de afvoer komt en het houdt eventuele stank vanuit het riool tegen.

Ondanks al deze voorzorgsmaatregelen en tips toch een verstopping? 
Neem dan direct contact met ons op, dan zullen wij het probleem snel en vakkundig oplossen!